Császárfa mag

Császárfa mag
3.21 (64.11%) 151 szavazat

Császárfa mag vetése

császárfa mag
császárfa mag

A császárfa magot nagyon sekélyen kell vetni, és érdemes takarni valamivel, hogy ne száradjon ki a földje.

Én virágföldbe ültettem el a császárfa magot egy kis átlátszó műanyag pohárkába, van aki kever hozzá homokot is, hogy jobb legyen a talaj vízáteresztő képessége. Le kell takarni folpakkal vagy üveglappal a poharat/kaspót vagy amibe veted a császárfa magokat, hogy biztosítsd a magoknak a páratartalmat és épphogy csak nedvesen kell tartani a földet, elég csak spriccelgetni (spriccelős flakonnal szoktam) egy kicsit,  Naponta 1 órát vegyük le a fóliát vagy az üveglapot szellőztetni, hogy ne penészedjenek be a magok.

Kb. 20-25 fok meleg kell neki, meg elegendő fény. Nappal érdemes az ablakpárkányba rakni, hogy egésznap érje a fény.

Amikor a császárfa magok kibújtak akkor már le lehet venni a fedőt, és az ablakpárkányban fejlődhetnek tovább. Akinek nagy méretű ablakai vannak az szerencsés, mert ott jól éri a napsütés őket.

Ha a palánták megerősödnek egy kicsit, akkor ki lehet tenni őket a szabadba félárnyékos helyre, nem szabad őket tűző napra tenni, mert a fiatal palánták megégnek.

Vetési időnek valaki február végét, március eleji időszakot mond, van aki meg az áprilisi szabad földbe történő vetést javasolja, mert akkor már a talaj elég jó meleg a magok számára és eredményesebb a csírázás. Mindenki döntsön saját belátása szerint.

Császárfa ára